Verplicht Energielabel voor Recreatiewoningen in 2024

13 september 2023

Verplicht Energielabel voor Recreatiewoningen in 2024
Als eigenaar of verhuurder van recreatiewoningen sta je voor een belangrijke verandering in de regelgeving: vanaf 1 januari 2024 wordt het energielabel verplicht voor recreatiewoningen in Nederland.

Dit betekent dat, als je recreatiewoningen een gebruiksoppervlakte hebben van 50 vierkante meter of meer, je wettelijk verplicht bent om een energielabel aan te vragen voor deze woningen. Dit geldt zowel voor verhuur als verkoop van recreatiewoningen.

Wat is het Energielabel en waarom is het belangrijk?

Het energielabel is een indicator van de energiezuinigheid van een woning. Het varieert van A (zeer energiezuinig) tot G (zeer onzuinig). Met de invoering van het energielabel wil de overheid bijdragen aan een duurzamere samenleving door bewustwording te creëren over het energieverbruik van woningen.

Een energielabel is niet alleen belangrijk om te voldoen aan wettelijke vereisten, maar het heeft ook andere voordelen:

  1. Inzicht in Energiezuinigheid: Het energielabel geeft je inzicht in hoe energiezuinig je recreatiewoning is. Dit kan je helpen om energiebesparende maatregelen te identificeren.
  2. Verhoogde Waarde: Een energiezuinige recreatiewoning kan een hogere waarde hebben op de vastgoedmarkt en aantrekkelijker zijn voor potentiële kopers of huurders.
  3. Duurzaamheid: Door energiebesparende maatregelen te nemen, draag je bij aan een duurzamere toekomst en kun je energiekosten besparen.

Hoe kunnen wij je helpen?

Bij Sanders Energielabel begrijpen we dat deze nieuwe regelgeving vragen kan oproepen en extra werk met zich meebrengt. We zijn hier om je te ondersteunen en ervoor te zorgen dat je recreatiewoningen vóór de deadline van 1 januari 2024 een geldig energielabel hebben.

Onze ervaren professionals zijn bekend met de eisen voor energielabels en hebben ruime ervaring in de sector. We zullen je recreatiewoningen zorgvuldig inspecteren en alle benodigde stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat je aan de wettelijke vereisten voldoet.

Hoe kun je contact met ons opnemen?

Wil je meer informatie over hoe wij je kunnen helpen met het verkrijgen van een energielabel voor je recreatiewoningen? Heb je vragen over de kosten, het proces of de benodigde documentatie? Neem gerust contact met ons op.

Ons deskundige team staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en je te begeleiden bij het voldoen aan de nieuwe wettelijke verplichtingen. Wacht niet tot het laatste moment; zorg ervoor dat je recreatiewoningen op tijd zijn voorzien van het vereiste energielabel en investeer in een duurzame toekomst. Samen maken we Nederland groener en energiezuiniger!

Dit bericht is geschreven door:
Deel dit bericht:

Vind je deze berichten ook interessant?

Uncategorized

Fijne feestdagen!

Wij wensen u fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar. Hartelijk dank voor de samenwerking en tot ziens in 2024.

Lees verder
Verduurzamen

Verduurzaming in Zuid-Nederland

Klantcase: D & S Vastgoed – Verduurzaming in Zuid-Nederland We zijn verheugd om samen te werken met D & S Vastgoed uit Schiedam in hun streven naar duurzaamheid en verbeterd

Lees verder

Word lid van onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en onze diensten.