Hypotheekaanvraag 2024: Hoe Energielabels Je Financiële Toekomst Beïnvloeden

4 november 2023

Hypotheekaanvraag 2024: Hoe Energielabels Je Financiële Toekomst Beïnvloeden
Ontdek de grote veranderingen in hypotheekaanvragen vanaf 2024. Je huis energiezuinig maken is niet alleen goed voor het milieu, maar kan je ook financiële voordelen opleveren.

Het komende jaar brengt cruciale veranderingen voor hypotheekaanvragers. In 2024 wordt de regelgeving omtrent energielabels en hypotheekaanvragen flink aangescherpt. Deze veranderingen brengen niet alleen financiële voordelen met zich mee, maar creëren ook een sterkere motivatie om je huis energiezuiniger te maken.

Wat verandert er in 2024?

Vanaf 2024 zal het energielabel van je woning van invloed zijn op je hypotheekaanvraag. Hoe beter je energielabel, hoe gunstiger de voorwaarden. Koop je een woning met een laag energieverbruik, dan mag je volgend jaar meer lenen. Afhankelijk van het energielabel mag een bepaald bedrag buiten beschouwing worden gelaten, en kun je dus optellen bij je maximale hypotheek.

Energielabel woningBedrag dat buiten beschouwing kan worden gelaten
E, F, G€ 0,-
C, D€ 5.000,-
A, B€ 10.000,-
A+, A++, A+++€ 20.000,-
A++++ zonder energieprestatiegarantie€ 40.000,-

Dit betekent dat je met een energiezuinige woning niet alleen geniet van lagere energiekosten, maar ook van lagere hypotheeklasten. Sommige geldverstrekkers hanteren zelfs lagere hypotheekrentetarieven voor energiezuinige woningen, wat je maandelijkse lasten aanzienlijk kan verlagen.

Deze veranderingen bieden aanzienlijke voordelen voor huizenkopers. Door te investeren in een energiezuinig huis kun je niet alleen profiteren van een beter milieu, maar ook je eigen financiële situatie verbeteren. Het is een win-win situatie waarin je de maandelijkse lasten kunt verlagen en tegelijkertijd bijdraagt aan een duurzamere toekomst.

Wat als je een huis op het oog hebt met een laag energielabel?

Voor degenen die een huis met een minder gunstig energielabel overwegen, is er nog steeds goed nieuws. De overheid stimuleert juist de aanschaf en verduurzaming van deze huizen. In de nieuwe regeling kun je extra financiële ruimte krijgen om je huis energiezuiniger te maken. Bij de aankoop van een huis met een energielabel E, F of G wordt bijvoorbeeld €20.000 buiten beschouwing gelaten voor verduurzaming. Voor C- of D-label woningen geldt dat €10.000 wordt gereserveerd voor verduurzaming.

Hoe Wij Je Kunnen Helpen

Bij Sanders Energielabels begrijpen we het belang van deze veranderingen. Wij werken met speciale meetapparatuur om snel en eenvoudig energielabels op te stellen, zodat je optimaal kunt profiteren van deze nieuwe hypotheekmogelijkheden. Ons team van gecertificeerde experts staat voor je klaar.

Neem contact met ons op voor meer informatie en ontdek hoe we je kunnen helpen om de financiële voordelen van een goed energielabel te benutten. Laten we samen de weg inslaan naar een energiezuinigere en financieel verstandigere toekomst.

Dit bericht is geschreven door:
Deel dit bericht:

Vind je deze berichten ook interessant?

Uncategorized

Fijne feestdagen!

Wij wensen u fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar. Hartelijk dank voor de samenwerking en tot ziens in 2024.

Lees verder
Verduurzamen

Verduurzaming in Zuid-Nederland

Klantcase: D & S Vastgoed – Verduurzaming in Zuid-Nederland We zijn verheugd om samen te werken met D & S Vastgoed uit Schiedam in hun streven naar duurzaamheid en verbeterd

Lees verder

Word lid van onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en onze diensten.