Inspectie en Keuring

Inspectie van uw huis

Geregistreerd partner bij:

Wij werken met:

Wij bieden u diverse bouwkundige keuringen en inspecties. Onze inspecteurs inspecteren uw pand, waardoor u zeker bent van uw zaak. Deze bouwkundige keuringen worden geaccepteerd en erkend door alle financiële instanties en geldverstrekkers.

Aankoopkeuring

Indien u een woning op het oog heeft of tot kopen over wilt gaan is het zeer aan te raden de woning te laten keuren. Niet alles is zoals het er uit ziet. Bij een grote uitgave als het kopen van een huis kunt u maar beter het zekere voor het onzekere nemen. Een aankoopkeuring geeft u zekerheid van de bouwkundige staat van de woning. Zo komt u niet na de koop voor verrassingen te staan.

De IWI verzorgt een rapportage op basis van een visuele inspectie van de bouwkundige gebreken. Daarnaast worden in de rapportage ook hersteladviezen en herstelkosten benoemd.  De kosten voor herstel van het bouwkundige gebrek worden verdeeld in directe kosten en kosten op termijn (1-5 jaar).  Deze kunnen voor u als koper goed van pas komen bij de prijsonderhandelingen.

De bouwkundige keuring is een visuele en niet-destructieve keuring. Ook eventuele verborgen gebreken die na het verwijderen van wandafwerkingen, aftimmeringen etc. zichtbaar worden, vallen buiten deze visuele bouwkundige keuring

Verkoopkeuring

De uitgebreide keuring is aan te bevelen wanneer u een woning heeft van voor 1985. De economische levensduur van veel bouwkundige elementen is bij deze woningen verlopen. Om vertrouwen te creëren bij de potentiële koper is het aan te raden om een verkoopkeuring aan te bieden.

De verkoopkeuring is een visuele inspectie van alle zichtbare bouwdelen van de woning. Naast de kwaliteitsbeoordeling en de rapportage van de bouwkundige gebreken geeft deze keuring ook hersteladvies en de hieraan gerelateerde kosten. De kosten voor herstel van het bouwkundige gebrek worden verdeeld in directe kosten en kosten op termijn (1-5 jaar). Zo geeft u de potentiële koper inzicht in de staat van de woning op bouwkundig én financieel gebied.

Opleveringskeuring

Een nieuw op te leveren huis of woning vertoont vrijwel altijd wel kleine en soms ook grotere gebreken. Dit kan variëren van beschadiging aan sanitair of ramen, slordig schilderwerk of verkeerd materiaalgebruik etc. De opleveringskeuring biedt u de juiste oplossing.

Wat houdt een opleveringskeuring in?
Onze IWI controleert, namens u, samen met de aannemer de onderdelen en installaties van het huis of het pand op functionaliteit, afwerking, gebruik van materialen en mankementen. Verder zal hij het nieuwe huis of pand toetsen aan de richtlijnen in het Bouwbesluit.

Geconstateerde afwijkingen of gebreken worden vastgelegd in een proces-verbaal van oplevering, ter voorkoming van discussie over de afhandeling hiervan. Het verdient aanbeveling dat de opdrachtgever aanwezig is bij de inspectie, zodat er ter plaatse uitleg en toelichting kan worden gegeven. De aannemer en opdrachtgever tekenen het proces-verbaal beiden voor akkoord. Hiermee verplicht de aannemer zich om de gebreken op korte termijn op een correcte manier te herstellen.

"Alle keuringen worden uitgevoerd volgens de NTA 8060"

Keuring volgens landelijke methode

Francois Sanders’ team inspecteert en keurt volgens de NTA 8060 norm. Dit is de landelijk integrale inspectie methode voor woningen. Alle medewerkers zijn daartoe in staat omdat zij in het bezit zijn van het landelijk gecertificeerd diploma ‘‘integraal woning inspecteur’- IWI- .

Inspecties en keuringen, verricht door Sanders’ team van IWI’s, worden geaccepteerd door belangrijke instanties in Nederland als de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI),de Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT), de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), de VBO makelaars, VastGoedPro, de Stichting Waarborgfonds Eigen Woning en alle bij de Autoriteit Financiële Markten geregistreerde financiële instellingen.

IWI inspecties, zoals verricht door Team Sanders, zijn dan ook dé standaard voor de grote landelijke instanties.

Rapport

Met de inspectie van Francois Sanders IWI’s krijgt u duidelijk antwoord op al uw vragen, zoals hoe het is gesteld met de bouwtechnische aspecten van uw huis. Tevens krijgt u inzicht hoe u uw woonbezit duurzamer en energiezuiniger kunt maken.

Alles wordt voor u vastgelegd in een inspectie-en keuringsrapport, dat de weg opent naar een veiliger, energiezuiniger en duurzamer woongenot.

Onze werkwijze

1. Intake

We nemen samen door wat u graag wilt dat wij inspecteren.

2. Inspectie

Op de dag van inspectie komen wij langs en onderzoeken uw huis.

3. Uitwerken

Het opstellen van een rapport.

4. Rapport

Het persoonlijk bespreken van het rapport.

Download onze voorbeelden

Bekijk onze voorbeelden van onze keuringsrapporten voor een gedetaileerd inzicht in onze rapportages. Met deze waardevolle hulpmiddelen bent u volledig geïnformeerd over de staat van uw pand en eventuele benodigde reparaties of verbeteringen.Opleveringskeuring rapport

Bekijk ons voorbeeld Opleveringskeuring rapport voor een gedetailleerde analyse van de bouwkundige staat van uw woning. Download het nu voor een helder inzicht bij uw oplevering.

Bouwkundige opnamestaat
(taxatierapport)

Download het voorbeeldrapport en bekijk onderhouds- en renovatiewerkzaamheden op basis van de gedetailleerde informatie over bouwkundige elementen en eventuele gebreken.

Aanvragen

Alle prijzen zijn inclusief BTW en voorrijkosten binnen 75km rondom Landgraaf. Kilometervergoeding >75km = € 0,25 per km excl. btw.

Aankoop- keuring

€285,-

Verkoop- keuring

€285,-

Opleverings-keuring

€235,-

Projectbasis

Op aanvraag

Prijzen zijn inclusief btw. Op al onze diensten zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Onze laatste nieuwsberichten
over Inspectie en Keuring

Neem contact op

Samen met u gaan we na wat voor u de beste en meest haalbare manier is om energiezuiniger en plezieriger te wonen.

Inspectie en Keuring aanvragen

Energielabel aanvragen

Maatwerkadvies aanvragen

Prijs aanvragen

Bekijk onze prijzen en vraag direct een offerte aan.